SERIE A

VRATIO GA NA FABRIČKE POSTAVKE Pedro gotovo nestvarnim driblinzima ponizio dojučerašnjeg saigrača

26. 09. 2021 - 21:23 | Drugi pišu >> Fudbal

Rim je plave boje nakon što su fudbaleri Lacija u okviru 6. kola italijanske Serije A sa 3:2 pobijedili Romu. Bio je to prvi rimski derbi za trenera "Vučice" Žozea Murinja (Jose Mourinho), ali on je prošao neslavno.

Lacio je poveo već u 10. minuti kada je na asistenciju Felipea Andersona pogodio Sergej Milinković Savić. Prilikom postizanja gola Savić je dobio udarac Ruija Patrisija (Patricio) pa mu se ukazivala pomoć, ali je reprezentativac Srbije nastavio meč. Devet minuta kasnije Ćiro Imobile (Ciro Immobile) je uposlio Pedra Rodrigeza (Rodriguez) koji pogađa za 2:0.

Da stvar bude bolja Španac je ovog ljeta napustio Romu i priključio se "Nebesko-plavim". Roma je smanjila zaostatak u 41. minuti kada je Rodžer Ibanjez (Roger Ibanez) pogodio nakon kornera.

Lacio je dva gola prednosti vratio u 63. minuti kada je Anderson pogodio na asistenciju Imobilea. Šest minuta kansije je Roma uspjela smanjiti. Džordan Veretu (Jordan Veretout) je bio siguran egzekutor najstrožije kazne. 

U ovom derbiju naprosto je blistao Pedro. Bivši igrač Rome, koji je ovog ljeta šokirao sve pojačavši velikog rivala, doslovno se poigrao s dojučerašnjim saigračem Zaniolom. Uživajte u tom trenutku OVDJE.