RICHARD ECKLERSEY

Prije 11 godina trenirao je i igrao s Ronaldom, sada je mljekar: "Ne bih se mijenjao s njim..."

26. 09. 2021 - 23:00 | Vremeplov

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih na svijetu u ovom trenutku, te je povratkom na "Old Trafford" najavio velike stvari. Na startu sezone u čak četiri navrata tresao je protivničke mreže, te još jednom svima dokazao da je penzija daleko.

U jednom periodu karijere nastupao je skupa sa Richardom Eckersleyjem upravo u dresu Crvenih đavola. Ovaj bivši igrač prisjetio se u razgovoru za Athletic koliko se njegov život promijenio od te 2009. godine.

"Dosta o tome razmišljam. Ronaldo se vratio u United i posljednji puta kad je bio tu, bio sam i ja. Trenirao sam s njim", prisjetio se Eckersley te nastavio:

"Sada sam ja mljekar i prodajem mlijeko. On još uvijek igra fudbal. To je ludo. Dva potpuno drugačija svijeta".

Iznenadio je ama baš sve sljedećim odgovorom.

"Ne bih se mijenjao s njim. Veoma sam sretan i upravljam svojom sudbinom", iskreno će ovaj 32-godišnjak koji je već šest godina u fudbalskoj penziji.

Bila je 2015. godina kada je odigrao svoj posljednji meč u karijeri i to kao fudbaler Oldhama protiv Doncastera. Povrijedio se u 71. minuti i tada je odlučio prekinuti karijeru. Bilo je to u decembru, tog mjeseca CR7 je zabio devet golova za Real.

"Oldham nije imao novca i ambicija. Vraćao sam se s vjenčanja, imali smo novorođenče i rekao sam supruzi da hoću se oprostiti od fudbala."

"Bilo je to olakšanje. Imao sam dovoljno novca za šest mjeseci ili godinu", priznaje Eckersley koji je otišao u Totnes gdje je počeo da gradi novi život.

"Imali smo svoju kuču, svoj vrt, sijali smo i pravili sebi hranu. To je poput grada bez ceste. Radi se o zajednici od 40-ak ljudi."

"Svi su vegetarijanci i sve je 100 % prirodno. Proizvedemo oko 25.000 litara mlijeka mjesečno, Imamo 22 uposlena i želimo postati najveći distributer mlijeka u Engleskoj. Ko zna možda ćemo ih dostavljati i Manchester Unitedu jednog dana", iskreno će Eckersley.