SERIE A

Mourinho je poslije poraza napravio neviđen SKANDAL, mnogi su ostali zgroženi

26. 09. 2021 - 23:06 | Druga strana sporta

Rim je plave boje nakon što su fudbaleri Lazija u okviru 6. kola italijanske Serije A sa 3:2 pobijedili Romu. Bio je to prvi rimski derbi za trenera "Vučice" Jose Mourinha, ali on je prošao neslavno.

Bio je to odličan meč, a Portugalac baš najbolje ne podnosi poraze. Tako je bilo i danas, a uoprište ovoj tvrdnji nalazimo u situaciji nakon utakmice kada je napravio pravi skandal u sali za novinare.

Naime, Mourinhu je zasmetalo način pressice kojeg je organizovao Lazio kao nominalni domaćin meča na Olimpicu.

"Želim pričati s novinarima, oni to nisu", galamio je Mourinho prema delagatu Serije A, i tom prilikom je pokazao na novinare Raia i Sky Sporta koji su bili u sali.

Delagat je tražio da novinari napuste press salu te da svoja pitanja pošalju SMS porukom i to na zahtjev Lazija što je poprilično razljutilo Mourinha.

Žestoka rasprava se nastavila i u tunelu Olimpica te mixed zone. Na kraju je Mourinho otišao u svlačionicu bez izjava.

Inače, Mourinho je dao izjavu odmah poslije utakmice za vlasnike TV prava. Kazao je da njegov tim nije zaslužio poraz te je kritikovao VAR.

"Sudije u VAR sobi nisu spremene za važnost ovakve utakmice. Govorim o 2:0 za Lazio (gol Pedra iz kontre) gdje je sudija pogriješio na terenu, i VAR također."

"Dali smo sve od sebe, Laziju smo stvorili poteškoće, zaslužili smo drugi rezultat, imali smo dobru reakciju", rekao je Portugalac.