FAKTOR OTKRIVA

SKANDAL BEZ PRESEDANA: FSBiH za ‘‘intelektualni rad‘‘ savjetnika Vice Zeljkovića plaća 30.000 KM?

27. 09. 2021 - 08:25 | Druga strana sporta

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme povlači mnogo poteza, koji su nelogični sportskoj javnosti u našoj zemlji, piše Faktor.

Veći dio javnosti je ogorčena na suđenje, kako u finišu prošle sezone, tako i u posljednjim kolima aktuelne sezone, a sve je nekako "krenulo nizbrdo" otkako je na čelu bh. kuće fudbala došao Vico Zeljković (da ne bude zabune, mnogo loših stvari je urađeno i u vrijeme vladavine njegovog prethodnika Dine Begića).

Pisali smo o malverzacijama u bh. kući fudbala, tražili odgovore na mnoga pitanja, ali smo u Savezu nailazili na "zid šutnje".

Svako "škakljivo" pitanje koje je u ingerencijama administracije i sportskog sektora generalni sekretar Adnan Džemidžić i direktora Sektora za sport Elmir Pilav su ignorisali.

Sinoć se na društvenim mržema pojavio dokument koji, ukoliko je vjerodostojan, pokazuje kako se troši novac iz kase FSBiH.

FSBiH je "Ugovor o intelektualnom radu" potpisao sa Markom Miličićem iz Beograda, koji obavlja funkciju jednog od savjetnika predsjednika Vice Zeljkovića (nedavno je to potvrdio prvi čovjek FSBiH).

Kako piše u ovom dokumentu Miličiću će biti isplaćeno 30.000 KM, a "naručilac" usluga je Džemidžić, generalni sekretar FSBiH.

Također, može se vidjeti da je ugovor potpisan 2. jula 2021. godine (mada je i prije toga redovno putovao u delegaciji FSBiH), a trajat će, najkasnije do 31. marta 2022. godine.

Vjerodostojnost ovog ugovora novinari Faktora pokušali su provjeriti kod Džemidžića, ali se nije javljao na njihove pozive. Ukoliko se odluči javiti, rado će objaviti i njegovo objašnjenje.

5631145

Ugovor Marka Miličića