FORMULA 1

Tragičar lude utrke u Sočiju: Ne znam odakle da počnem... Utučen sam!

27. 09. 2021 - 12:21 | Autosvijet

Lewis Hamilton pobijedio je jučer u ludoj utrci u Sočiju i došao do 100. pobjede u karijeri. 

Britanac je startao sa četvrtog mjesta i iskoristio je katastrofalnu pogrešku Landa Norrisa, koji je bio najbrži u kvalifikacijama. Max Verstappen, koji je startao sa zadnjeg mjesta zbog zamjene motora, stigao je do drugog mjesta, a treći je bio Carlos Sainz.

Tragičar dana bio je Lando Norris, koji je odmah na početku utrke izgubio vodeću poziciju, a kad je počela padati kiša, on i njegova momčad napravili su nevjerojatnu pogrešku. Kad su svi vozači otišli u boks po kišne gume, Norris je odlučio ostati na stazi jer je u dogovoru s momčadi zaključio da kiša neće biti prejaka.

No ona je počela jako padati te je Norris dva kruga prije kraja izletio iz jednog zavoja i prepustio Hamiltonu prvo mjesto. Potom je otišao u boks, u kojem je prešao preko bijele linije, bio je kažnjen i na kraju završio na sedmome mjestu.

"Ne znam odakle bih počeo. Utučen sam i nesretan. Donijeli smo odluku da ostanemo na stazi, a odluka je bila moja koliko i timska. Oni su više bili za ulazak u boks, ja sam bio za ostanak i to je bila greška", rekao je Norris i dodao:

"Iz nekog razloga nismo vidjeli koliko kiše dolazi. To mi nije bilo rečeno, nisam to znao i donio sam odluku prema informacijama koje sam dobio ranije. Rečeno mi je da će kišica ostati kišica, a ne postati pljusak. Sve je išlo tako dobro pa se još gore osjećam. Tako je kako je, sve je bilo krivo."

U ukupnom poretku vodeći je Lewis Hamilton s 246.5 bodova, dva više od Maxa Verstappena.