SEDMEROSTRUKI F1 PRVAK

Hamilton: Nevjerovatno je da nikad nisam vozio za Ferrari

29. 09. 2021 - 18:43 | Autosvijet

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton u 14-godišnjoj karijeri vozio je samo za McLaren i Mercedes, a u razgovoru za talijanski Sky je rekao da je skoro završio u Ferrariju.

Hamilton je 2019. godine bio u pregovorima sa slavnom talijanskom momčadi, ali do potpisa ugovora nije došlo i Britanac je ostao u Mercedesu.

"Svaki put kad dođem u Monzu i prolazim ispred navijača, čujem povike 'Dođi u Ferrari'. U tim trenucima mi bude toplo oko srca, ali stvarno je poprilično nevjerojatno da sve ove godine nikad nisam vozio za Ferrari. To je san svakog od nas. Nikad nije ni postojala mogućnost da dođem i stvarno ne znam koji je razlog. Ferrariju želim sve najbolje, a ja ću se potruditi da i dalje ne budu svjetski prvaci", rekao je Hamilton.

Kod kuće, kaže, ima nekoliko Ferrarija.

"Ta Ferrarijeva crvena boja je posebna. Imam kod kuće nekoliko Ferrarija. Njih smijem voziti, ali onaj u Formuli 1 ipak ne", rekao je Britanac i otkrio da je nekoliko puta razmišljao o kraju karijere:

"Ta pomisao mi se javi svako malo. Dođe i prođe, poput nekog vala. U zadnjih četiri, pet godina sam se često pitao želim li nastaviti žrtvovati privatni život zbog treninga i utrka. Imam jako puno interesa i uživam u puno drugih stvari. No onda shvatim koliko sreće imam što se mogu baviti ovim poslom. Govorim si da ću voziti dok ću imati strast i želju za natjecanjem kao dok sam bio dječak. Čim me taj osjećaj napusti, znat ću da je vrijeme za odlazak", rekao je Hamilton, vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva.