SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Marinko Umičević podnio ostavku!

07. 10. 2021 - 11:26 | Ostali sportovi

Marinko Umičević podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika Rukometnog kluba Borac m:tel i ujedno člana Upravnog odbora banjalučkog premijerligaša. Tim povodom se oglasio saopštenjem kojim obavještava sportsku i rukometnu javnost kao i svoje saradnike o razlozima zbog čega se odlučio na ovaj potez.

- Poslije više od četiri godine odlučio sam da se povučem iz Rukometnog kluba Borac m:tel. Za sve to vrijeme uložio sam maksimalan napor kako bi klub postavili na zdrave noge, da igračima i stručnom štabu obezbjedim neophodne uslove za rad i nema sumnje da sam zajedno sa svojim saradnicima u tome i uspio. Mislim da je došlo vrijeme za nove ljude, da oni nastave da vode brigu o klubu i sebe više ne vidim u toj priči. Srećan sam i zadovoljan što sam bio dio ovog trofejnog kluba i želim da se zahvalim svima sa kojim sam sarađivao u proteklom periodu - naglasio je Marinko Umičević.

On je naglasio kako će Tvornica obuće „Bema“ do kraja tekuće godine ostati uz klub.

- Poslije Vlade Republike Srpske, Grada Banjaluka i kompanije m:tel, Tvornica obuće „Bema“ je sljedeći najznačajniji sponzor Rukometnog kluba Borac m:tel. Sve do sada što sam uložio u klub,a često sam davao i sopstveni novac, nikada nijednog trenutka nisam ni pomislio da vratim, i od srca sam finansirao naš Borac. S toga poručujem da će „Bema“do kraja tekuće godine ostati uz zaštitini brend grada na Vrbasu – dodao je Marinko Umičević koji je još poručio da Borac treba da bude državni projekat, jer samo na taj način ovaj klub može da bude među najboljima u regionu.

Marinko Umičević poželio je dojučerašnjim saradnicima uspješan rad, a igračima i stručnom štabu dosta dobrih rezultata u nastavku premijerligaške sezone sa željom da ponovo budu šampioni i pobjednici Kupa BiH, ali i da zablistaju na evropskoj sceni.

- Sada se u potpunosti okrećem radu u Rukometnom savezu Republike Srpske gdje me čeka veliki posao, pogotov kada se zna da iduće godine obilježavamo tri decenije postojanja. Svima u Rukometnom klubu Borac m:tel upućujemo jedno veliko HVALA i doviđenja – zaključio je Marinko Umičević.