NOVAK ĐOKOVIĆ

PRVI REKET SVIJETA IMA SPECIFIČNE PRIPREME Đoković snimljen u neobičnim situacijama: Bere krompir, nosi debla, kupa se u potoku, puže po piramidama

12. 10. 2021 - 17:54 | Tenis

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenutno odmara u Srbiji i "puni baterije" pred nastavak sezone i završnicu borbe za prvo mjesto na kraju sezone.

Novak je propustio Indijan Vels, zbog čega postoji opasnost i da mu Medvedev preotme prvo mjesto na ATP listi bar na sedmicu dana.

Svakako su Đokoviću sada prioritet Grend slemovi, a sigurno će pokušati i da obori vječni rekord Štefi Graf po broju sedmica na prvom mjestu.

Dok pauzira od tenisa, Novak se posvećuje porodici, provodi vrijeme sa svojom djecom, ali i uživa u malim životnim radostima kao svaki običan čovjek.

djokovic-limun-830x0

Tako je Novak tokom boravka u Srbiji ove jeseni brao grožđe s prijateljima, što nije prvi put da Novaka vidimo u ovako neobičnim situacijama kakva je svojstvena ljudima koji su u poljoprivredi.

Đoković je neko ko propagira zdrav život, namirnice koje su zdrave, posebno voće i povrće, a kada ih uberete sami, to dodatno daje čar ukusu plodova, pa je tako Nole pored grožđa uslikan i kako je u prošlosti brao i krompir, trešnje, limun...

djokovic-karate-830x0

Njegov odnos sa prirodom se tu ne završava, već Novak redovno putuje i obilazi prirodne ljepote, što Srbije, što širom svijeta, piše Telegraf. Često smo posljednjih godina mogli da ga gledamo kako osvaja vrhove Rtnja, Tare, obišao je Zlatibor, a čak tri puta je bio u piramidama u Visokom, gdje je čak i puzio kroz blato probijajući se kroz tunele.

novak-srdjan3-830x0

Novak je uslikan i kako "crpi" energiju iz prirode, pa se tako "uzemljavao" ili se peo na drvo i iz njega takođe upijao energiju.

novak3-830x0

I njegove vježbe i treninzi koje povremeno podijeli sa svojim pratiocima na Instagramu takođe su neobični, pa smo vidjeli i situaciju kada je radio leteću jogu poput gusjenice koja je spremna da postane leptir. Takođe je upražnjavao i tradicionalni oporavak u ledenom potoku.