KVALIFIKACIJE ZA EURO

Kadeti porazom okončali kvalifikacije, ali još imamo šansi za elitnu rundu

13. 10. 2021 - 15:41 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su danas u Helsinkiju sa 0:1 od odgovarajuće selekcije Švicarske u susretu 3. kola grupe 7, prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Švajcarci su došli do prednosti u 3. minuti Kevin Krasnići (Krasniqi) prošao je po lijevoj strani i poslao loptu u kazneni prostor bh. tima za Labinota Bajramija koji je precizan za 1:0.

Nakon toga, bh. reprezentativci su tokom čitave utakmice nastojali da dođu do izjednačenja i igrali su veoma ofanzivno što pokazuje i odnos u šutevima (18:3), te udarcima u okvir gola (7:2) u korist reprezentacije BiH, međutim, nisu uspjeli da postignu pogodak.

Selektor Nermin Šabić je danas na teren izveo sljedeći sastav: Arman Šutković, Patrik Zrnić, Niko Božičković, Mahir Rizvanović, Marsel Zrnić, Bakir Nurković, Ante Prusina (88. Sergej Damjanić), Niko Kovač, Kenan Lamadžema, Seid Pramenković (74. Sergej Bogdanić), David Čamber (74. Luka Misimović).

U drugom susretu grupe Finska je sa 4:0 pobijedila Gibraltar.

Bh. kadeti su na turniru u prva dva kola pobijedili Gibraltar sa 6:1, dok su sa Finskom remizirali 1:1, te su sa četiri boda zauzeli 3. mjesto u grupi. Prva je Švicarska sa sedam, dok je Finska na drugom mjestu osvojila pet bodova. Gibraltar je turnir završio kao posljednji sa tri poraza.

U-17 reprezentacija BiH ima šanse da se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe plasira u elitnu kvalifikacionu rundu. Poredak trećeplasiranih bit će poznat kad se završe turniri svih kvalifikacionih grupa u novembru ove godine.