"Bio sam najjači čovjek svijeta, a danas ne mogu da hodam" Tragedija najvećeg bodibildera svih vremena,otkrio šta se desilo

13. 10. 2021 - 19:43 | Ostali sportovi

Jedan od najpoznatijih ljudi u svijetu bodi-bildinga je bez ikakve sumnje Roni Kolman. Čovjek koji je otišao toliko daleko posvetivši se ovom sportu da je zbog toga ugrozio čak i sopstveno zdravlje, danas se nalazi u situaciji da jedva može da hoda. A nekada su mu se divili milioni.

Sam Kolman je čak osam puta pobijedio u elitnom takmičenju "Mister Olimpija" koje okuplja najbolje bodi-bildere na svijetu. Nema tog popularnog časopisa koji je posvećen sportu na svetu, a koji nije uradio barem kratak intervju sa hodajućim "Hulkom". Jer on zaista tako i izgleda.

screenshot-37

Međutim, poslhedice toga su ogromne. On danas zbog svega više ne može da hoda. Njegovo tijelo nije moglo da podnese napore, Kolman je svakog dana išao za korak više, a kada je "zagazio" na liniju iza koje nema povratka, zažalio je

Godine treninga su učinile da Kolman sada ima ogromne bolove u koljenima i leđima. Imao je tri operacije vijredne 2.000.000 eura kako bi mogao da hoda, ali se sve iskomplikovalo, pa on jedno vrijeme nije mogao ni da stoji.

- Smatram da operacije nisu prošle kako treba i sve je dovelo do toga da više ne mogu da stanem ni na noge. Morate da shvatite da mi nije lako, da je svaka operacija jako teška i da jedna košta 500.000 dolara. Samo na posljednje tri operacije sam potrošio preko 2.000.000 dolara i poslije svega svejedno ne mogu da stojim. Neću se predavati, i dalje ću se boriti uz vašu podršku - riječi su Kolmana na društvenim mrežama.
Novi problemi desili su se prije dva mjeseca. Tada je osjetio bol u desnom kuku, otišao je na rutinski pregled, a zapravo je završio na novoj operaciji. Na njegovu sreću, ona je bila samo rutinska i poslije nje je ubrzo napustio bolnicu. Ali, i problem je što i dalje živi u velikim bolovima.

- Želite li i dalje da budete kao ja? Da imate istu radnu etiku koju sam imao? Pa, kao što možete da vidite, ja sam osmostruki Mister Olimpija koji ne može da hoda - požalio se medijima jednom prilikom.

I dan-danas ima velikih problema, koristi se kolicima i ne može da se osloni na noge. Za vrijeme bodi-bilding karijere radio je kao policajac.

- Da imam šansu da sve učinim ponovo, promijenio bih jednu stvar. Onda kada sam radio čučanj sa 360 kilograma, napravio bih četiri ponavljanja umesto dva, to je jedino za čim žalim u karijeri. Ta dva ponavljanja koja sam napravio me proganjaju i danas jer sam znao da mogu četiri, ali kukavica u meni je napravila dva. Jedino žalim za tim.

Izvor:Telegraf