Wenger: Ne sviđa vam se ideja da se SP igra svake dvije godine? Dajte bolju

13. 10. 2021 - 20:03 | Fudbal

Wenger tvrdi da je svijet nogometa počeo prihvaćati njegovu ideju da bi se Svjetsko prvenstvo trebalo igrati svake dvije godine, a ne svake četiri.

Bivši trener Arsenala u ovom trenutku obnaša dužnost FIFA-inog čovjeka za globalni razvoj nogometa, a svoju ideju volio bi vidjeti na djelu već 2028. godine.

screenshot-38
Francuski stručnjak želi da se već dvije godine nakon Svjetskog prvenstva 2026. u Sjevernoj Americi i Meksiku održi novo natjecanje na svjetskoj razini.

UEFA i CONMEBOL su se žestoko usprotivili toj ideji, a navijači su podijeljeni iako se zasad čini kako većina navijačkog puka također ne želi SP koji bi se igrao svake dvije godine.

Ipak, Wenger vjeruje da se njegova ideja razvija i postaje sve prihvaćenija u nogometnim krugovima. Tako barem tvrdi u razgovoru za L'Equipe.

"Između 80 i 90% ljudi je za ideju skraćivanja trajanja kvalifikacijskih ciklusa, a mnogi od njih se slažu i da bi ideja o SP-u svake dvije godine bila dobra", rekao je Wenger pa dodao:

"Razgovarao sam sa svima s kojima sam morao i postavio im dva pitanja. Prvo, žele li da stvari ostanu ovakve kakve su sad. Svi su rekli da ne žele. I drugo, imaju li neke bolje ideje od ove? Ja sam otvoren za sve ideje, ovo nije moja osobna bitka. Ako netko ima nešto bolje, neka kaže, ali nemojte napadati moj kredibilitet."