ŠPANAC U PROBLEMIMA

PLANETA JE UTIHNULA Rafa Nadal priznao: Oprostiću se! NOLETU JE ODMAH LAKNULO, OD VELIKE TROJKE OSTAJE SAMO ON

16. 10. 2021 - 07:18 | Tenis

Jedan od najvećih rivala Novaka Đokovića svakako je sjajni Španac Rafael Nadal koji je ovog petka šokirao cijeli svijet tako što je najavio povlačenje iz tenisa! I to sa velikim razlogom, jer kako kaže "možda neće biti u najboljoj formi kao u dosadašnjoj karijeri".

Ovaj 35-godišnji teniser je novom, a mora se priznati i bombastičnom izjavom rastužio brojne navijače naročito što se to odnosi na cijelo tijelo, tačnije - Španac je van forme i u fizičkom i u mentalnom smislu.

- Ne mogu ništa da predvidim u ovom trenutku. Pokušavam da ne mislim o svojim godinama. Ukoliko ne budem fizički i mentalno svjež , povući ću se. Pitam se samo koliko će proći vremena prije nego što se to dogodi. Razumijem koliko sam sretan što ovako dugo igram. Zahvalan sam tenisu na tome - objasnio je Rafael Nadal svoje trenutno stanje za japanski magazin "Bunšun".

Istakao je potom i čime bi se bavio kada bi ostavio reket i lopticu.

- Ja sam u sportskoj industriji. Imam svoju akademiju koja će me držati u kontaktu sa tenisom. Volim da pomažem mladima. Imaću više vremena za svoju fondaciju, koja pomaže djecu sa problemima u razvoju. Uopšte se ne plašim života poslije tenisa - ispričao je čuveni Španac.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Rafael Nadal svoj posljednji meč odigrao na Rolan Garosu, gdje ga je u polufinalu zaustavio upravo njegov najveći rival Novak Đoković, a od tada se nije vraćao na teren, a ovim je samo potvrdio da će se to veoma teško dogoditi.