Španski teniser

NADAL SE OGLASIO I GOVORIO O NOVAKU ĐOKOVIĆU

16. 10. 2021 - 09:36 | Tenis

Trojica najboljih tenisera posljednjih 20 godina Rafa Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković propustili su Indijan Vels prvi put od 2000. godine, iz različitih razloga.

Nadal i Federer se oporavljaju od povreda i nadaju se da će biti fit u ranim dijelovima 2022. godine, dok Đoković pravi zasluženu pauzu nakon zapanjujuće 2021.
Rafael Nadal je na konferenciji u Španiji pohvalio  Đokovićevu svestranu igru i sposobnost da istrese pobjede na svim podlogama.

- On je savršen teniser bez slabosti - rekao je Nadal i dodao:

- Bilo da se radi o šljaci, travnjaku ili tvrdom terenu, on je sposoban. I ove godine je bio zapanjujuće čvrst. Čak i u danima kada izgleda da stvari nisu u redu, stvara se osjećaj da ću definitivno pobijediti. "

Ranije ove godine, Đoković je slavio protiv  Nadala u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske na putu do osvajanja svoje druge titule na Rolan Garosu. Osvrćući se na meč, Nadal smatra da je Đoković bio efikasniji, pametniji i da je njegovo odlučivanje bila razlika.

- Mislim da je Novak tog dana bio efikasniji i pametniji od mene u fazi odlučivanja o utakmici, a u mojim očima je izgledao fizički svježije“, rekao je Nadal.

- Želio sam da osvojim titulu i držim je što duže, ali je prekinuto. Ne žalim zbog toga, gorim što ću sljedeće godine ponovo otvoriti Rolan Garos kao svoj turnir - dodao je on.

Dvadesetostruki šampion Grend slema takođe je tvrdio da je Federer "savršen igrač", čija ga raznolikost čini veoma teškim protivnikom.

- Rodžer je takođe savršen teniser - dodao je Nadal.

- Savremenost njegovog stila serviranja je izuzetna. Protivniku je veoma teško da predvidi njegovu igru zbog različitih načina na koje se može boriti. - kaže Španac.