Španski teniser

NADAL TUŽAN, TENISKI SVIJET TUŽAN: 'Moguće je da odlazim'

16. 10. 2021 - 14:05 | Tenis
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Španski tenisač Rafael Nadal (35) otkazao je sve nastupe ove godine i prijevremeno završio sezonu. Zbog ozljede stopala koju vuče duže vrijeme morao je obustaviti planove za ovu godinu i posvetiti se liječenju.

No, čini se da ono ne ide kako bi htio. Jedan od najvećih tenisača svih vremena ima "misterioznu bolest", koja mu je još davnih dana zahvatila stopala.

- Ne mogu ništa predvidjeti u ovom trenutku. Pokušavam ne misliti o godinama. Ukoliko ne budem svjež, fizički i mentalno, povući ću se. Pitam se samo koliko će proći vremena prije nego što se to dogodi. Razumijem koliko sam sretan što ovako dugo igram i zahvalan sam tenisu na tome - rekao je Nadal.

Riječ je o Muller-Weissovoj bolesti, vrlo rijetkoj bolesti koja napada kosti stopala i izaziva veliku bol.

- Dan poslije titule u Madridu osjetio sam problem i detaljne analize otkrile su o čemu se radi. Tada mnogi doktori nisu imali rješenja za ono što se događa, ali su mi rekli da se radi o Muller-Weissovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Zbog simptoma, bolest je toliko teško dijagnosticirati da je u ovom trenutku ona dio Svjetskog dana rijetkih bolesti - otkrio je još tamo 2005. godine Rafael Nadal objašnjavajući što mu se događa.

Iako je pomalo šokirao teniski svijet mogućnošću odlaska u mirovinu, naglašava:

- Ja sam u sportskoj industriji. Imam akademiju koja će me držati u kontaktu s tenisom. Volim pomagati mladima. Imat ću više vremena za fondaciju, koja pomaže djeci s problemima u razvoju. Ne plašim se života poslije tenisa.

Posljednji turnir odigrao je u augustu u Washingtonu gdje je izgubio već u drugom kolu.