Šampion svijeta

Furyju oživljavali kćer uoči meča s Wilderom, bio je totalno izvan forme: 'Ovo me umalo ubilo'

17. 10. 2021 - 14:55 | Borba

Kada se na vaganju pojavio sa 125 kilograma, veći dio boksačke zajednice mislio je da je nabijena masa dio taktike za meč s Deontayem Wilderom. No, pozadina sudara za WBC i The Ring svjetske titule je drugačija. Tyson Fury proživljavao je obiteljsku dramu zbog koje je zapostavio pripreme, pišu engleski mediji.

Otkrio je to njegov otac i bivši boksač John Fury nakon što je Tyson obranio titule nokautom u 11. rundi spektakularnog meča u Las Vegasu.

Boxing - Telford International Centre

Fury je svega nekoliko mjeseci uoči meča, u kolovozu 2021. godine, dobio kćer Athenu. Malena je na svijet došla zdrava, no uslijedile su komplikacije. Srce joj je stalo na tri minute tijekom kojih su je liječnici reanimirali i na koncu uspjeli oživjeti. Potresni događaj ostavio je traga na Tysonu i već tada se prestao pripremati za meč.

Odlučio je posvetiti se obitelji i vrijeme provesti s novorođenom kćeri. U tragičnoj prošlosti već je izgubio dvoje djece i cijeni svaki provedeni trenutak u krugu obitelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)

- Rekao sam mu da mora odraditi barem neki oblik vježbe, da ne može samo sjediti. Kazao sam mu da odemo malo otrčati, da će se osjećati bolje - rekao je njegov otac John pa dodao:

- Imam 56 godina i oko 130 kilograma, a nadmašio sam ga u trčanju. Njegova pluća su 'gorjela', dok moja niste mogli ni čuti. Mučio se, a trčali smo svega nekakvih pet kilometara. Nakon toga mi je rekao: 'Ovo me umalo ubilo'. Sve se odvijalo četiri tjedna uoči velike večeri. Da, duboko u sebi bio sam zabrinut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101)

Fury je na koncu slavio u meču u kojem ga je Wilder dva puta rušio. I dalje je neporažen u karijeri, poslije predstave u kojoj je potvrdio da je najbolji teškaš današnjice. Mjesec dana uoči meča bio je izvan forme, pitanje je što bi bilo da mu se život odvijao normalno, a fokus bio isključivo na boksu.