SERIE A

Vučica će sanjati Orsata: Mourinho urlao na suca, penal ih koštao bodova u Torinu

17. 10. 2021 - 22:53 | Drugi pišu >> Fudbal

Najatraktivniji nedjeljni termin Serie A pripao je i najatraktivnijem paru 8. kola. U Torinu su se suočili Allegrijev Juventus i Mourinhova Roma, a slavlje je pripalo domaćinima. Stara dama slavila je golom Moiesea Keana u 18. minuti. No, susret je obilježila dvojbena odluka talijanskog suca Danielea Orsata u 43. minuti kada je dosudio jedanaesterac za Romu, koji nije realizirao Jordan Verteout.

Krenimo redom. Roma je već u šestoj minuti ozbiljno zaprijetila na Allianz stadionu kada se Mancini oslobodio čuvara i ispratio centaršut iz slobodnog udarca. Loptu je zahvatio glavom i uputio je u lijevo rašlje, a slavlje Romanista spriječio je izvanredni Wojciech Szczesny sjajnom obranom.

Deset minuta kasnije slavili su zato igrači Juventusa. Kean je iskoristio ubačaj s lijeve strane i pospremio loptu iza leđa Patricija za vodstvo od 1:0.

Dugo nismo vidjeli neku konkretnu situaciju u prvom dijelu, a onda je uslijedio mali cirkus koji je obilježio ovu utakmicu. Igrala se 43. minuta kada se Chiellini oklizuno i poklonio loptu gostima, a prema golu se sjurio Abraham. Danilo ga je zaustavio, kako se čini prekršajem, a u nastavku akcije lopta je stigla do Mhhitaryana kojeg je srušio Szczesny, da bi lopta ponovno stigla do Abrahama koji je zatresao mrežu. No, sudac Orsato je pokazao na bijelu tačku i nije priznao gol Romi koji je zabio Abraham iz gužve. Ta situacija je razbjesnila i Josea Mourinha koji je podivljao i urlao na četvrtog suca.

Da stvar bude gora po Romu pobrinuo se Szczesny i obranio penal Verteoutu kojem je to bio prvi neuspješan pokušaj s bijele tačke u dresu Rome.

U drugom dijelu vidjeli smo još jednom da Romu danas ne ide situacija oko bijele točke. Igrala se 54. minuta kada je Lorenzo Pellegrini pao u kaznenom prostoru, a Orsato samo odmahnuo rukom. Brzo je krenula buna igrača Rome koji su tražili provjeru VAR-a, a te konzultacije samo su još jednom potvrdile odluku Orsata da nema ništa od novog penala za Romu.

Imala je Roma priliku za doći do izjednačenja i u 73. minuti kada je Matias Vian ušao u šesnaesterac i šutirao, ali njegov pokušaj blokirala je obrana Juventusa u korner. Roma je na utakmici imala 14 udaraca na gol naspram Juventusovih sedam, ali lopta jednostavno nije ulazila iza leđa Szczesyja. Osim one situacije kod penala.

Stara dama se ovom pobjedom približila Romi na bod.

 REZULTATI:

Subota

Spezia – Salernitana 2:1

Lazio – Inter 3:1

Milan – Verona 3:2

Nedjelja

Cagliari – Sampdoria 3:1

Empoli – Atalanta 1:4

Genoa – Sassuolo 2:2

Udinese – Bologna 1:1

Napoli – Torino 1:0

Juventus – Roma 1:0

Ponedjeljak

Venezia - Fiorentina