KARIM BENZEMA

NEVJERICA U MADRIDU Igra fudbal života i veliki je kandidat za Zlatnu loptu, a sad bi mogao završiti na dugogodišnjoj robiji

18. 10. 2021 - 23:06 | Druga strana sporta
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Francuski reprezentativac i napadač Real Madrida Karim Benzema morat će se pojaviti na sudu. Njemu suđenje počinje u srijedu, a razlog su optužbe saučesništvo u pokušaju iznude od nekadašnjeg reprezentativnog saigrača Metjua Valbuene (Mathieu). 

Benzema i Valbuena su bili u centru skandala 2015. godine, a tada je fudbaler Reala bio optužen da je navodno ucjenjivao svog saigrača snimkom odnosa u krevetu. Benzema je sve do ove godine bio odstranjen iz reprezentacije, a sada mu prijeti zatvorska kazna do pet godina.

Podsjećamo, te 2015. godine su četiri neimenovane osobe preko Benzeme pokušavale iznuditi novac od Valbuene, a napadač Reala i povratnik među "Trikolore" je kategorično odbacio sve optužbe. Sada će mu se suditi u Versaju od 20. do 22. oktobra.

Benzema inače igra fudbal života. Glavni je fudbaler Reala, a predvodio je i selekciju Francuske do trofeja osvajača Lige nacija. Također, jedan je od glavnih kandidata za Zlatnu loptu, prestižnu nagradu koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru sezone.