FENOMELANI TRENER

Obradović se zbog Partizana odrekao deset miliona eura

18. 10. 2021 - 23:43 | Košarka

Kao bomba je odjeknula vijest da se Željko Obradović vraća na klupu košarkaša Partizana. Najtrofejniji evropski trener se vratio među "crno-bijele" nakon 30 godina.

Popularni "Žoc" nikada nije krio ljubav prema Partizanu. Do sada ju je iskazivao riječima, dok je sa Huventudom, Realom, Benetonom, Panatinaikosom i Fenerom bilježio sjajne rezultate. I onda je prvom pravom prilikom odlučio dokazati svoju veliku ljubav. Vratio se tamo gdje je započeo trenersku karijeru, a pritom se zbog toga odrekao čak deset miliona eura.

To je otkrio direktor Beograđana Zoran Savić koji je rekao kako je Obradović imao mnogo ponuda, ali da je odlučio kako je vrijeme za povratak.

- Njegova neka ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav. Malo je onih koji mogu i da povjeruju kako je neko spreman da izgubi deset miliona eura samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima energiju koja je nevjerovatna. I zrači nečim posebnim - rekao je Savić.