KAKAV JE MAJSTOR DUŠAN VLAHOVIĆ - GOL I REKORD ZA SVA VREMENA: Srbinov teror traje, ovo nikada NIKO nije uradio (VIDEO)

27. 11. 2021 - 19:46 | Fudbal

Kakav je majstor Dušan Vlahović! Srpski reprezentativac ne prestaje da oduševljava fudbalsku Evropu, ali ni da trese protivničke mreže.

Ovoga puta je "stradala" odbrana Empolija, pošto je golgeter Fiorentine majstorski prvo stvorio šansu za gol, a onda je i iskoristio!

screenshot-38
Fiorentina je u meču 14. kola Serije A izgubila na gostovanju Empoliju 1:2. I to uprkos sjajnom pogotku Srbina u 57. minutu.

Vlahović je primio loptu na preko 40 metara od gola Empolija, oslobodio se čuvara i poslao izvanrednu loptu na desni bok.

Tamo je loptu prihvatio Hose Kaljehon. Kako je Španac krenuo po desnom boku, tako je Srbin ubrzao i maestralno utrčao u šesnaesterac, gdje klizećim startom uspijeva da iskoristi centaršut Kaljehona.

Evo kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Koliko je ovo nevjerovatna godina za 21-godišnjeg Srbina govori i još jedan oboren rekord. Vlahović je postigao 28. gol u Seriji A u 2021. godini, što nikada niko u dresu Fiorentinu nije uspeo. Posljednji je nešto slično uradio Hamrin 1960. godine, kada je dao 27 golova. Recimo, Gabrijel Batistuta je svojevremeno izbrojao do 24, a Luka Toni do 23 pogotka...

Ipak, Fiorentina je na kraju razočarala svoje navijače, pošto je Empoli za samo dva minuta u finišu meča preokrenuo rezultat. Empoli je slavio 2:1 golovima Bandinelija u 87. i Pinamontija u 89. minutu.