AGUERO PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON SRČANIH KOMPLIKACIJA: Evo kako izgleda mjesec dana poslije, NEOČEKIVANO (FOTO)

04. 12. 2021 - 11:30 | Druga strana sporta

Argentinski napadač Sergio Aguero prvi se put pojavio u javnosti nakon srčanih komplikacija koje je doživio početkom novembra.

Aguero je u remiju protiv Alavesa (1:1) imao otežano disanje i morao je da izađe iz igre. Završio je u bolnici, a navodno je donesena odluka da okonča karijeru iako tek treba da saopšti to zvanično.

Sada se napadač Barcelone prvi put obratio javnosti nakon što je prije oko mjesec dana doživio srčanu aritmiju.

"Neću puno pričati o tome. Već znate da mi dobro ide i htio sam se zahvaliti svima na podršci koju sam dobio na društvenim mrežama, u svim formatima. Pisalo mi je puno ljudi i zato im se sada želim zahvaliti. Neću puno pričati u ovoj temi, samo ću da uživam u mečevima mog eSports tima. Hvala na podršci", saopštio je bivši igrač Manchester Cityja.

33-godišnjak bi se trebao pojaviti na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim klubom kako bi otkrio plan akcije u vezi sa svojom karijerom, iako datum konferencije za novinare tek treba biti određen.

Za Kuna avantura na Nou Campu ide s goreg na gore jer imao višesedmičnu pauzu zbog povrede lista pa je tako uspio upisati svega četiri nastupa i postići jedan gol.

Iskusni napadač ovog je ljeta pojačao Barcelonu kada je došao kao slobodan igrač iz Manchester Cityja, a upravo je u engleskom klubu Aguero najduže igrao i ostavio najveći trag.

Prije Cityja igrao je pet godina u Atletico Madridu, a karijeru je počeo u argentinskom Independienteu. S obzirom na sjajnu tehniku i osjećaj za gol nema sumnje da se radi o jednom od najboljih napadača svoje generacije.