Dudić: Protiv Sarajeva se ništa slučajno nije desilo, 2021. godinu ću pamtiti čitavu karijeru

04. 12. 2021 - 16:25 | Drugi pišu >> Fudbal

Trener Veleža Feđa Dudić nakon pobjede protiv Sarajeva rezultatom 2:0 rekao je da su njegovi igrači sasvim zasluženo došli do trijumfa i da, iako je teren bio loš, ništa nije bio plod slučajnosti i da su bili u potpunosti spremni na sve što ih čeka.


Pobjedu Veležu su donijeli Anđušić i Zajmović golovima u 10. i 17. minuti, a treba reći da Bordo tim u drugom poluvremenu nije imao nijednu šansu.

"Mislim smo znali kako igrati i ništa nije bio plod slučajnosti. Pripremili smo se za ovaj teren i odigrali idealno, danas je sve bilo odlično i čestitam momcima. Floskula je kada kažemo 'borimo se', ali nismo mogli raditi ništa drugo na ovom terenu. Teren je u drugom poluvremenu bio još gori, pojedini momci više nisu mogli i napravili smo tri neplanirane izmjene", rekao je Dudić i nastavio

"Potpuno zaslužena pobjeda, svjesno smo se spustili u drugom poluvremenu. Limitirali smo Sarajevo bez ijedne stopostotne šanse u drugom poluvremenu. Vječno ću pamtiti 2021. godinu do kraja svoje trenerske karijere, šta god da budem i gdje god da budem. Posebno u sedmom mjesecu kada smo izašli u Evropu, bilo je i ružnih scena, a bitno je da kada padneš i ponovo se digneš, a mi smo pokazali da smo veliki."

Za kraj je rekao da će pauza njegovim igračima dobro doći jer su gotovo šest mjeseci u pogonu.

"Slijedi pauza, nama će dobro doći zaista. Od 10.6. treniramo i faktički za koji dan će biti šest mjeseci od kad smo u pogonu. Idu na zasluženi odmor, a sigurno je da smo očekivali više bodova. Ipak, ja im svima skidam kapu i pokazali smo da vrijedimo", rekao je Dudić.