Verstappen poklonom vrijednim 150.000 eura nagradio vozača koji mu je pomogao da osvoji titulu

28. 12. 2021 - 12:08 | Autosvijet

Novi svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen skupocjenim poklonom zahvalio se meksičkom vozaču i timskom kolegi Sergiju Perezu na važnoj ulozi koju je imao u osvajanju njegove titule.

Svjetsko prvenstvo Formule 1 bilo je jedno od najuzbudljivijih u historiji, a sve je kulminiralo spektaklom na stazi Yas Marina (Abu Dhabi), kada je Verstappen u posljednjem krugu došao do šampionske titule.

screenshot-59

U posljednjoj utrci Pérez je odigrao vrlo važnu ulogu i na neki način je pomogao Verstappenu da dođe do naslova. Pamti se da je Meksikanac maestralnom vožnjom na istrošenim gumama zadržao Hamiltona i omogućio Verstappenu da u samo jednom krugu smanjii zaostatak od osam sekundi u odnosu na Britanca.

U znak zahvalnosti Verstappen mu je poklonio svoju Hondu NSX procijenjenu na 150.000 eura. Spektakularan sportski automobil koji će bez sumnje razveseliti Meksikanca.
Verstappen je tako prekinuo dominaciju Lewisa Hamiltona od četiri uzastopne titule i onemogućio je Britancu da ove godine postane najuspješniji vozač Formule 1 u historiji.

Pogledajte OVDJE