Češkom MMA borcu zabranjen nastup nakon što je otkrivena šokantna tetovaža

07. 01. 2022 - 21:24 | Borba

Češkom MMA borcu Radeku Rousalu zabranjeno je takmičenje u lokalnoj ligi nakon što je među njegovim tetovažama otkrivena neonacistička simbolika.

Češka organizacija Oktagon MMA otkazala je njegov profesionalni debi nakon što je otkriveno da ima brojne neonacističke tetovaže, uključujući jednu Adolfa Hitlera na desnoj ruci.

Rousal, koji nije registrovan kao MMA profesionalac, ali se prethodno okušao u kickboxingu, trebao je imati svoj prvi nastup u oktagonu kao zamjena protiv Slovaka Nikolasa Krivaka.

Međutim, dužnosnici takmičenja bili su prisiljeni preispitati svoju odluku nakon što su uočili spornu tetovažu na Rousalinom tijelu na vaganju prije borbe.


Na njegovom tetoviranom tijelu, na lijevoj strani prsa, nalazi se i fotografija lubanje koja nosi SS kapu, kao i tetovaža Hitlera na ruci, što je bilo dovoljno da se njegov MMA debi otkaže.
Rousal je kazao da razumije odluku i objasnio je da je tetovaže napravio tokom teškog razdoblja svog života, te da ih namjerava "skinuti" što je prije moguće.

"Tada nisam znao šta ću sa životom, bio sam mlad i ova tetovaža je bila glupa. Kasnije sam se počeo baviti borilačkim sportovima, što me dovelo do potpuno drugačijeg načina življenja", kazao je.

Dodao je da ima još tetovaža zbog kojih žali i da će ih postepeno sve ukloniti.