OGLASIO SE PREMIJER AUSTRALIJE O UKIDANJU VIZE ĐOKOVIĆU: Ima jasnu poruku za srpskog tenisera

14. 01. 2022 - 11:59 | Tenis
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Premijer Australije Skot Morison prokomentarisao je ukidanje vize Novaku Đokoviću

Najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću poništena je viza za Australiju na osnovu odluke ministra za imigracije Aleksa Houka.

U saopštenju objasnio je da je Đokoviću viza otkazana zbog "javnog interesa i zdravstvene situacije" u Australiji, dok se potom oglasio i njegov nadređeni - premijer Australije Skot Morison.

Čovjek koga kolege političari optužuju da sve radi isključivo iz političkih interesa konačno je progovorio o srpskom asu poslije nekoliko dana.

- Obavješten sam da je nakon pažljivog razmatranja odlučeno da se gospodinu Đokoviću poništi viza zbog medicinskih i drugih osnova, odnosno zbog javnog interesa. Ova pandemija je bila veoma teška za svakog građanina Australije, ali smo držeći se zajedno uspeli da spasimo živote. Zajedno smo uspjeli da dođemo do toga da imamo jaku ekonomiju, visok broj vakcinisanih i mali broj preminulih od korona virusa, napisao je Morison u saopštenju.

Praktično, ovim je premijer Australije poručio da narod štiti od Đokovića.

- Australijanci su napravili mnogo žrtvi zbog pandemije i imaju pravo da očekuju da se to štiti. Zato je i ministar i otkazao vizu Đokoviću. Naša politika o ulasku u zemlju nas je sačuvala tokom pandemije, dodao je Morison.

Premijer Australije je takođe poručio da se više neće oglašavati na ovu temu pošto je sudski postupak u toku, što bi trebalo da znači da je Novak Đoković sa timom advokata već uložio žalbu. Već se zna da imaju četiri opcije i da je njihov plan da sve bude gotovo do nedjelje.

Podsjetimo, Australijan Open počinje 17. januara, ali ako Novak bude deportovan, možda nikad više i ne zaigra u Melburnu.

Kurir sport