Guardiola: Svakodnevno učim od Tuchela, on je trener koji čini "nogometni svijet" boljim

14. 01. 2022 - 17:44 | Drugi pišu >> Fudbal

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola imao je samo riječi hvale za kolegu s klupe Chelseaja Thomasa Tuchela uoči duela njihovih timova, a koji će svakako biti derbi kola u Engleskoj i koji će biti repriza prošlogodišnjeg finala Lige prvaka.

Novinari su na konferenciji za medije pitali Guardiolu kako se njegov klub dobro nosi s problemima koje izaziva širenje koronavirusa, a on je rekao da i oni, baš kao i svi drugi klubovi u ligi, imaju probleme i ne mogu računati na igrače.

"Da li želite reći da smo najpametniji? Da nemamo problem s virusom? Imali smo mnogo slučajeva i povreda, a protiv Aston Ville smo igrali sa 11 igrača iz prvog tima. Posljednjih pet utakmica nam na klupi sjede igrači iz akademije, tako da mogu reći da smo u istoj situaciji kao i drugi klubovi", rekao je Guardiola.

Nakon toga je pohvalio Tuchela i rekao da je ovaj njemački stručnjak jedan od rijetkih od kojih svakodnevno uči.

"Tuchel je veoma kreativan, a jedan je od nekolicine menadžera od kojih konstantno učim. Odličan je u svakom smislu, uživam gledati njegove timove i on čini nogometni svijet boljim", kaže Guardiola i dodaje:

"Nogomet podrazumijeva konstantni napredak, a postoji period kada igrate dobro i cilj je da to potraje što duže. Nas čeka duel s prvakom Evrope, a to je jedan odličan tim."

Manchester City je trenutno lider Premiershipa s 10 bodova više od drugoplasiranog Chelseaja, a susret na Etihadu se igra u subotu s početkom u 13:30 sati.