Navijači ga "zaboravili", izgubio volju za fudbalom, udebljao se i razmišlja o prekidu karijere

14. 01. 2022 - 18:20 | Druga strana sporta

Argentinski napadač Gonzalo Higuain lagano privodi karijeru kraju.


Higuain je član Miamia u MLS ligi s kojim ima ugovor do kraja 2022. godine, a nakon toga pitanje da li će još igrati fudbal ili se penzionisati u 35. godini. Izglednija je ova druga opcija.

Jedan od razloga leži u činjenici da Higuain ne izgleda na fudbalera, a potpuno je promijenio imidž.

Higuaina sada krasi duga gusta brada, a primjetno je da ima i desetak kilograma više, no neće mu to puno smetati u MLS ligi, gdje je ipak ugovor dobio na ime i karijeru koju ima iza sebe.

Na 39 mečeva u MLS-u, argentinski napadač je postigao 13 pogodaka, a u MLS je došao iz Juventusa u septembru 2020. godine.

Otišao je u MLS, prvenstveno radi odlične zarade. U klubu Davida Beckhama zarađuje oko šest miliona dolara po sezoni. Međutim, glad za fudbalom je totalno izgubljena do tolike mjere da razmišlja o prekidu karijere i sve je izglednije da će se to i desiti krajem godine.

I prošle godine se pisalo da Higuain više ne liči na fudbalera, izgubio je volju za fudbalom, imao je porodičnih problema, ali mnogi su mišljenja da još može dati fudbalu i da ima magije, ali neke stvari su ipak jače. Pomalo je i "zaboravljen" od strane navijača, a razlog je i njegova fudbalska skromnost posljednjih 15 mjeseci.

Kako god završilo na kraju 2022. godine, Higuain će ostati upamćen kao jedan od najboljih svjetskih napadača posljednje dvije decenije