Đoković vikendicu u Španiji vrijednu 10 miliona eura preuređuje po feng shui pravilima

26. 01. 2022 - 21:41 | Druga strana sporta

Srbijanski teniser Novak Đoković se nakon fijaska s Australian Openom okrenuo ka preuređenju svoje kuće za odmor u Španiji u svojevrsni raj u feng shui stilu.


Svjetski broj jedan, koji se još uvijek ljut zbog deportacije iz Australije, navodno je unajmio vrhunski tim dizajnera i arhitekata da poboljša blagostanje u vili u Marvelli vrijednoj 10 miliona eura.

Graditelji su već preuredili unutrašnjost vile koja gleda na jet-set odmaralište Costa del Sol.

Očekuje se da će se teniska zvijezda ovog ljeta vratiti na imanje kako bi nagledala završne radove, uključujući konačna feng shui poravnanja.

Devetokrevetna vila ima sopstveni teniski teren, teretanu i kućno kino.

Srbijanski teniser ju je kupio prije dvije godine nakon što ju je iznajmio za više od 9.500 eura sedmično za vrijeme teškog nacionalnog karantina zbog koronavirusa u Španiji.

Oko imanja su već postavljene skele, a trebalo bi da budu postavljeni prozori od plafona do poda u glavni apartman gdje spavaju Đoković i njegova supruga Jelena.

Kupatila, kuhinje i đakuziji također će biti zamijenjeni i uređeni u skladu s feng shui praksama zasnovanim na konceptima poput pet elemenata drveta, vatre, zemlje, metala i vode.

"Kada se završi renoviranje, Casa Perla će imati čisto feng shui stil", rekao je izvor španskom portalu posvećenom poznatim ličnostima Vanitatis.

Đoković, koji je podržao teoriju da se zagađena voda može učiniti čistom snagom molitve, otkrio je 2019. da je slavio pobjedu na Australian Openu grleći brazilsku smokvu u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melbourneu koju je opisao kao "prijatelja".

Klix.ba