NBA

Bogdanović nizao promašaje, Utah izgubila od najbolje ekipe lige

27. 01. 2022 - 08:28 | Košarka

Mostarac Bojan Bogdanović i Ivica Zubac izlazili su na parkete u utakmicama NBA lige igranima u noći na četvrtak. Bogdanović i Utah Jazz igrali su i upisali poraz 97:105 protiv Phoenix Sunsa, omjerom najbolje momčadi lige, dok su Zubac i Los Angeles Clippersi slavili 111:102 protiv Orlando Magica, omjerom najslabijeg sastava u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Hrvatski košarkaši nisu se posebno istaknuli u tim utakmicama.

Nakon što je Phoenix prije dva dana slavio domaću pobjedu protiv Ute, ove dvije momčadi ponovo su se ogledale s jednakim ishodom. Devin Booker pobrinuo se za dobar start Sunsa, a Chris Paul za završnicu utakmice u kojoj Utah nije bila u vodstvu izuzev onog početnog, ali u kojem je uspjela minus od 21 koša svesti na zaostatak od dva razlike početkom treće četvrtine.

Jazz, bez Donovana Mitchella i Rudyja Goberta, bio je u igri sve do samog kraja susreta, na -2 manje od dvije minute prije završetka, no do preokreta Bogdanović i njegovi suigrači nisu došli. Hrvatski reprezentativac mučio se s preciznošću (3/13 iz igre) i susret je završio znatno ispod svog prosjeka, s učinkom od sedam poena, tri skoka i tri izgubljene lopte.

Devin Booker je za pobjednike, kojima su nedostajali Jae Crowder i Deandre Ayton, ubacio 43 poena uz 12 skokova, a Chris Paul dodao 21. Za razliku od Jazza, kojem je ovo bio treći uzastopni poraz, Clippersi su vezali dvije pobjede nakon minimalnog slavlja protiv Washington Wizardsa i sinoćnjeg protiv Orlando Magica.

U utakmici u kojoj su prvi put došli do vodstva u završnoj četvrtini, nadoknadivši pritom -14, petorica košarkaša sastava iz Los Angelesa ubacila su dvoznamenkast broj poena, ne i Ivica Zubac, koji se zaustavio na osam koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Ujednačen napad Clippersa predvodili su Amir Coffey s 19 poena i Luke Kennard sa 17, dok su kod Magica najbolji bili Franz Wagner s 21 košem i devet asistencija odnosno Cole Anthony s 19 poena i 11 asistencija.