EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

Islanđani u čudu nakon preokreta Francuske protiv Danske: "Ovo je jako tužno"

27. 01. 2022 - 08:35 | Ostali sportovi

Francuska rukometna reprezentacija velikim je preokretom u zadnjoj utakmici drugog kruga svladala Dansku 30:29 i izborila plasman u polufinale Europskog prvenstva s prvog mjesta skupine i ide na Švedsku.

Danska prolazi kao druga i igrat će protiv Španije. Pobjeda Francuske nikako nije odgovarala Islandu, koji je do posljednjih trenutaka imao polufinale u rukama. Naime, Islandu je trebala pobjeda Danske kako bi prošao u polufinale.

Izgledalo je da će tako i biti 50-ak minuta, a onda su ih Francuzi razočarali preokretom. Islanđani će tako u borbu s Norvežanima za peto mjesto koje donosi direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Islandska sportska javnost je šoku nakon preokreta Francuza.

"Ovo je tužan rezultat za Island. Igrat ćemo protiv Norveške za peto mjesto. Danska je vodila skoro cijelu utakmicu, imala je i pet golova prednosti", piše Morgunblaðið. Frettabladid na to dodaje: "Danci su uprskali sve i ovo je tužan rezultat za Island. Island neće igrati polufinale Europskog prvenstva. Danska je imala sve u svojim rukama, ali uspjela je sve ispustiti i izgubiti. Danci su vodili cijelu utakmicu, a onda su popustili u nastavku kada je do izražaja došao napad Francuza. Francuska se odbrana počela bolje držati. Danci su donosili loše odluke u nastavku. Danska je imala 27:22 13 minuta prije kraja. Uspjela je sve uništiti."