WALTER PULGIESI

Kontroverzno "strašilo" je ušlo u pozlaćeni kavez, sve je trajalo svega sedam sekundi!

27. 01. 2022 - 09:04 | Borba

Nekadašnji diler postao je MMA borac te je na sebe privukao ogromnu pažnju.

Kontroverzni italijanski borac Watler Pugliesi koji ima kompletno tijelo istetovirano nedavno se borio u Italiji na događaju "Zlatni kavez".

Pugliesi koji je mnogim poznat kao Kraken i zbog istetoviranog tijela izgleda zastrašujuće u oktagonu se zadržao vrlo malo.

Italijan je za protivnika imao Konstantina Linnika, a borba je trajala sve sedam sekundi i to nakon što je Pugliesi uputio brutalan udarac.

Kraken se odmah zaletio na protivnika te ga letećim udarcem koljenom srušio na pod Ukrajinca nakon što ga je pogodio u lijevu stranu lobanje.

Kada je Linnik pao Pugliesi mu je zadao još nekoliko opasnih udaraca rukom te je sudija prekinuo borbu. Zaista brutalan nokaut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @walterpugliesi

Sada Pugliesi ima omjer 8:3 te se u oktagon vratio na najbolji mogući način jer je u posljednjem meču prije godinu poražen od Konrada Dyrschaka.

Sada je Pugliesi slobodan da nastavi svoju karijeru, a prije ne tako malo vremena mogao je završiti u zatvoru jer je dilao opijate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @walterpugliesi

"Počelo je s s pušenjem trave s mojim prijateljima, ali ubrzo se pogoršalo. Počeo sam pljačkati i krasti od drugih tinejdžera. S 15 sam prvi put uhapšen, zajedno s jednim od mojih najboljih prijatelja. Napustio je ovaj svijet nekoliko godina kasnije u Brazilu, zbog predoziranja", rekao je prošle godine.

"Proveo sam dvije godine i tri mjeseca na rehabilitaciji. Znao sam praviti mnogo problema, pa su me selili iz jednog centra u drugi. Treći centar za odvikavanje je bio pakao. Bilo je tu i odraslih, kriminalaca raznih vrsta Nisam mogao nikome vjerovati."