Zvijezda Reala o najtežem porazu: Trebala mi je pomoć pa sam navalio na tekilu

27. 01. 2022 - 16:02 | Druga strana sporta

Tridesetdvogodišnji reprezentativac Njemačke Toni Kroos znao je tu i tamo da se opusti, ali je već u 22. godini donio odluku da više ne pije.

Kroos, koji ima četiri trofeja Lige prvaka, jedan je od najboljih veznjaka posljednjih 10-15 godina. Iako je uglavnom navikao da osvaja trofeje, znao je i da ih gubi, a jedan poraz posebno mu je teško pao i to je zapravo bilo prvo veće iskustvo u njegovoj bogatoj karijeri.

U sezoni 2011/2012 Chelsea je osvojio Ligu prvaka protiv Bayerna. Kroos je tada imao 22 godine i igrao je od prve minute, a poraz mu je teško pao u prvom takvom finalu.

U podcastu u koji je nedavno bio pozvan, Kroos je rekao da je nakon meča želio svoj bijes "utopiti" u alkoholu. Nijemac je odlučio popiti tekilu, zapravo u većim količinama je išlo piće niz grlo, a sutradan mu je pozlilo. Nakon toga se zauvijek odrekao alkohola.

"Nakon finala Lige prvaka s Chelseajem, sjećam se da sam pio jer sam bio jako utučen. U tom trenutku sam odlučio popiti koju tekilu sa svima prisutnima. Htjeli smo pozvati hitnu pomoć. Nije bilo drugog načina da se riješim boli", rekao je Kroos, pa je dodao:

"Uzeo sam tekilu jer je to bilo jedino piće koje sam volio. Sutradan mi nije bilo nimalo dobro, a u tom trenutku sam pomislio da alkohol nije dobar. Cijeli dan nisam mogao gledati na oči, nisam mogao ni da jedem, a onda sam prestao piti".

Prisjetio se i velikog finala Svjetskog prvenstva o u Brazilu 2014. godine.

"Moja supruga je stigla pred finale, a noć prije malo sam nemirno spavao. Bilo je nervoze pred tu utakmicu. Nisam doručkovao dan na finale, samo sam ručao. Pojesti nešto prije utakmice je sasvim u redu. Kasnije se sjećam da sam prije utakmica uvijek pričao o glupostima na stadionu s Joseom Menessesom, šefom sigurnosti reprezentacije, ali tog dana nije bilo tih priča", kazao je Kroos.

Na pustu prema stadionu Maracana dobio je poruku Pepa Guardiole.

"Još uvijek nije bilo jasno za koji klub ću igrati kad se vratim, a Pep Guardiola mi je poželio sve najbolje za kraj, mislim da je to bilo zaista lijepo", istakao je, a po povratku sa Svjetskog prvenstva je potpisao za Real Madrid.

Njemačka je osvojila Mundijal pobijedivši Argentinu, a gol odluke je postigao Mario Goetze u produžecima.

Iskusni veznjak ima s Realom dva naslova La Lige, te čak četiri trofeja Lige prvaka, ali i četiri svjetska klupska prvenstva i dva Superkupa Evrope. Ranije je u Bayernu tri puta bio prvak Njemačke te je s Bavarcima osvojio Ligu prvaka u sezoni 2012/13.

Sportsport.ba