Carmelo Anthony krenuo da se obračuna s navijačima, Embiid i sudija ga zaustavili

28. 01. 2022 - 08:49 | Košarka

Dvojica navijača izbačena su iz dvorane tokom utakmice koju su u Wells Fargo Centeru igrali Philadelphia 76ers i Los Angeles Lakers. Razlog je dobacivanje zvijezdi Lakersa Carmelu Anthonyju koji je sredinom posljednje četvrtine izgubio živce i krenuo u obračun s njima.

Prije no što je došao do navijača koji su ga zadirkivali, umiješao se sudija i zaustavio ga. Prema navodima američkih medija, Anthonyja je smetalo što su ga u više napada omalovažavali i nazivali ga "dječakom" pa se zaputio u njihovom smjeru u prepirku.

Video pogledajte OVDJE

Anthony zaustavljen na 9 poena

"Neprihvatljiv rječnik i neprihvatljivo ponašanje navijača, tako bih to najjednostavnije opisao. Moraju postojati pravila, mislim da je ovo riješeno na ispravan način", rekao je nakon utakmice trener Lakersa Frank Vogel.

Inače, Philadelphia je slavila u ovoj utakmici 105:87. Joel Embiid je ubacio 26 poena, imao devet skokova, sedam asistencija i dvije blokade. Za Lakerse, koji su igrali bez LeBrona Jamesa, najviše je pokazao Anthony Davis koji je ubacio 31 koš uz 12 skokova i četiri blokade. Carmelo Anthony je zaustavljen na devet poena.

Index