Buffon oduševljen zbog Vlahovića: U moje vrijeme nije bilo igrača kao što je on

28. 01. 2022 - 13:01 | Drugi pišu
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon kaže da je oduševljen što je ovaj klub kupio Dušana Vlahovića, kako je rekao, jednog od trojice najboljih mladih igrača na svijetu i igrača kakvog Stara dama nije imala u njegovo vrijeme.

Juventus je Vlahovića platio 70 miliona eura, plus pet miliona eura u bonusima, a nema sumnje da će ovo biti veliko pojačanje za Staru damu pred nastavak sezone.

S tim u vezi mediji u Italiji odmah su kontaktirali Buffona koji je prokomentarisao ovaj transfer. Kaže da je Juventus uradio najljepšu moguću stvar.

"Juventus je prošao kroz trenutke dezorijentacije, a sada je opet na pravom putu. Dušan Vlahović je najljepši i najveći potpis, kao i nešto što će izazvati najveće iznenađenje. Uz Haalanda i Mbappea, najbolji mladi igrač na svijetu. On posjeduje nešto drugačije, vidi se prisutnost 'velike devetke'. U moje vrijeme nije bilo igrača od 190 centimetara s takvom dinamikom", kaže Buffon i dodaje:

"Ako Dybala ostane, napravit će sjajnu stvar. Da sam na njegovom mjestu, to bih napravio i odrekao bih se nekih finansijskijh benefita. Da sam Juventus i da imam mogućnost da u ekipi imam Vlahovića i Dybalu, to bi mi itekako zagolicalo maštu."


Klix.ba