Medvedev: Spreman sam za Nadala, vjerujem da će i Đoković gledati finale Australian Opena

28. 01. 2022 - 14:09 | Tenis

Ruski teniser Daniil Medvedev se plasirao u finale Australian Opena gdje će igrati protiv Rafaela Nadala, a kaže da je spreman za taj duel i da vjeruje kako će Novak Đoković gledati taj meč.

Medvedev je u izjavi za medije nakon meča rekao da će biti čudno opet igrati finale Grand Slama protiv igrača koji se bori za svoj 21. najveći 
"Zanimljivo je da ću opet igrati protiv igrača koji želi osvojiti 21. Grand Slam u karijeri. Pretpostavlam da je Nadal gledao finale US Opena protiv Đokovića, ali ne znam za koga je navijao. Vjerujem i da će Novak gledati ovaj meč za dva dana", rekao je Medvedev.

Dalje je istakao da vjeruje kako može pobijediti Nadala i da je spreman za okršaj s njim.

"Spreman sam, znam da je Nadal izuzetno jak igrač i da moram pružiti svoj maksimum kako bih ga pobijedio", dodaje ovaj teniser.

Polufinalni duel protiv Stefanosa Tsitsipasa (ATP 4.) obilježila je i rasprava sa sudijom poslije drugog seta, no Medvedev smatra da mu to nije pomoglo u smislu igre.

"Ne mislim da mi je to pomoglo, čim sam to uradio, shvatio sam grešku. Uspio sam ponovo da se koncentrišem, pogodio sam neke servise i to me je vratilo u meč. Dao sam sve od sebe i sretan sam što sam uspio ući u finale. Njegova energija je postepeno opadala, a moja je rasla", kaže drugi teniser svijeta.

Finale Australian Opena se igra u nedjelju ujutro u 9:30 sati.

Klix.ba