Predstavljen olimpijski tim Bosne i Hercegovine za Igre u Pekingu

28. 01. 2022 - 15:40 | Ostali sportovi
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine svečano je predstavljen bh. tim olimpijaca koji će od 4 do 20. februara ove godine nastupati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Sportisti koji će predstaviti BiH u Pekingu su alpski skijaši Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić, skijaški trkači Strahinja Erić i Sanja Kusmuk, te sankaš Mirza Nikolajev.

Treneri bh. Olimpijskog tima su Johanna Monica Pernilla Tikkanen i Ognjen Dragoljević (alpsko skijanje), Mladen Plakalović i Bojan Minić (skijaško trčanje), te Senad Omanović (sankanje).

Serviser tima je Andrea Peretti, a šef misije Said Fazlagić.

Prilikom predstavljanja naših najboljih sportista prisutnima se obratio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Marijan Kvesić, koji je rekao:

"U ovim specifičnim i teškim vremenima Olimpijski komitet BiH učinio je dodatni napor, te kroz brojne projekte i inicijative osigurao cca 380.000 KM za podršku vrhunskim bh. sportistima za njihove pripreme i nastupe. Time je Olimpijski komitet BiH pomogao sportistima u njihovoj namjeri da ostvare olimpijske norme, te doprinio jačanju sportskog sistema BiH. Našim olimpijcima želimo mnogo sreće i uspjeha na Igrama", poručio je Kvesić.