Rooney: Ferguson me htio dovesti kad mi je bilo 14, poručio sam mu da se goni

28. 03. 2022 - 11:07 | Vremeplov

Prije nego što je postao najbolji strijelac u historiji engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, Wayne Rooney bio je dječak iz Liverpoola kojem je bio san igrati isključivo za Everton. Stoga je i legendarnom menadžeru Uniteda siru Alexu Fergusonu, koji ga je htio dovesti u klub kao 14-godišnjaka, poručio da od*ebe.

Rooney je igrao u dva navrata za Everton, na početku karijere od 2002. do 2004. godine te 2017./18. Godine između proveo je kao član Manchester Uniteda, igrajući za menadžera kojem je kao dječak preko roditelja telefonski poslao odbijenicu.

Roditeljima rekao što da poruče Fergusonu

"Sir Alex Ferguson me pokušao dovesti kad mi je bilo 14. Razgovarao je telefonski s mojim ocem i majkom. Rekli su mi da zove i da me Manchester United želi potpisati. Rekao sam: 'Reci mu da od*ebe. Želim igrati za Everton'", prisjetio se Rooney koji je vrlo brzo u karijeri prepoznao da mu Ferguson i United nude pravu priliku.

"Kako je vrijeme prolazilo, znao sam da moram igrati za njega. Ferguson je razlog zbog kojeg sam potpisao za United", dodao je Rooney, koji je s Manchester Unitedom osvojio 16 trofeja, među njima i pet za najbolju ekipu engleskog prvenstva i jedan za najbolji klub u Ligi prvaka.