FUTSAL U JUŽNOJ AMERICI

PENAL KAKAV JOŠ NIJE VIĐEN Futsaler pogodio golmana u glavu i doslovno ga unio u gol, ovaj se prevrnuo u mreži

23. 05. 2022 - 20:16 | Ostali sportovi

Fudbal je najpoznatiji sport na planeti Zemlji, to je činjenica. Međutim, kada je pitanje atrakcije, onda dosta ljudi "bježi" na futsal, koji je dinamičniji i koji gledaocima pruža pregršt prelijepih poteza. Futsaleri iz Južne Amerike su među najboljima na svijetu, a jedan snimak iz februara ponovo je postao viralan.

Radilo se o polufinalnoj utakmici Kopa Amerike u ovom sportu, koja se odigrala u velikom derbiju Južnoameričkog fudbala između Brazila i Argentina, gdje su plavo-beli slavili poslije boljeg izvođenja penala.

Ipak, jedan penal je ostao poprilično upečatljiv što se može vidjeti i po tome što se dijeli društvenim mrežama i tri mjeseca kasnije. U jednoj od serija, futsaler Argentine je stavio loptu na šest metara, a potom je silovito udario po lopti.

Golman Brazila je stao pred nju i pogodila ga je u glavu, da bi ga potom i unela u gol, koji je i pao zajedno s njim, piše Telegraf.

Taj trenutak pogledajte OVDJE.

Ovaj penal nije mnogo doprinio Brazilu, jer je ova reprezentacija izgubila sa 2:1 poslije penala, dok je Argentina kasnije došla i do trofeja pobijedivši Paragvaj u finalu sa 1:0.