BIZARAN POTEZ BENZEME PRED FINALE LIGE PRVAKA Za sebe kaže da je musliman, a sada je uradio ono što se strogo kosi s islamom

27. 05. 2022 - 15:25 | Fudbal

Sutra se u Parizu igra veliko finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola. 

Obje ekipe već su stigle u glavni grad Francuske, a glavna zvijezda španske ekipe, Karim Benzema, donijela je odluku čiji je razlog bizaran uzmemo li u obzir da je Karim Benzema musliman i kao takav poznat u svijetu.

Naime, on je iz sujevjerja, koje je strogo zabranjeno u islamu, odbio da prisustvuje press konferenciji pred sutrašnje finale.

Prema riječima novinara Miguela Angela Diaza, Benzema radije nije govorio pred novinarima jer se tijekom posljednjeg Realovog gostovanja u glavnom gradu Francuske, sredinom februara, upravo on pojavio na press konferenciji, a španski prvak je poražen protiv PSG-a 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Liverpool i Real Madrid, koji će u subotu biti protivnici u finalu Lige prvaka, sastali su se do sada osam puta u najvažnijem klupskom natjecanju na kontinentu. Španski klub ima četiri pobjede, engleski tri uz jedan remi. 

Posljednji dvoboj bio je u četvrtfinalu sezone 2020/2021., kada je Real u Madridu slavio 3:1 , a revanš je završio neriješenim rezultatom 0:0 .

Ovo je treći put da se dvije momčadi sučeljavaju u finalu - Liverpool je osvojio Kup prvaka 1981. (1:0), dok je Real Madrid osvojio trofej Lige prvaka 2018. (3:1).