Marca: Messiju je dosta Laporte i priča o Barceloni

27. 05. 2022 - 16:31 | Drugi pišu

Lionel Messi jako je razočaran ponašanjem Barcinog predsjednika Joana Laporte, piše Marca u današnjem izdanju. Barcin šef u nekoliko je intervjua spominjao Messija, njegov odlazak i mogući povratak u Barcelonu, a njegov odnos s Messijem navodno je gori nego ikad.

Messi je u senzacionalnom raspletu otišao u PSG nakon što se nije uspio dogovoriti s Barcelonom koja mu zbog finansijskih restrikcija lige nije mogla produžiti bogati ugovor. Argentinac se na kraju u suzama oprostio od kluba u kojem je bio više od 20 godina i otišao je u Pariz.

"U jednom trenutku smo i mi i igrač shvatili da nastavak saradnje nije moguć. On je želio ostati, ali je imao tu ogromnu ponudu PSG-a i znao je da, ako ne ostane kod nas, ide u Francusku. Iskreno, nadao sam se da će Messi odustati od toga i ponuditi da igra besplatno. No jasno je da je takvo nešto teško očekivati od bilo koga", rekao je prije nekoliko mjeseci Laporta, a neki dan je izjavio:

"Ako se odluče vratiti u Barcelonu, Messi i Neymar mogu doći isključivo kao slobodni igrači. Ne želimo plaćati igrače koji su ovdje već igrali. Uostalom, struka bi morala odlučiti o tome uklapaju li se u njezinu viziju."

Marca piše da je Messijev otac Jorge nakon te izjave nazvao Laportu i rekao mu da prestane u svakom intervjuu spominjati njegovog sina i pokretati priče o njegovom eventualnom povratku na Camp Nou. Igraču je navodno dosta Laporte i njegovih priča.

"Messi je uvijek biranim riječima govorio o Barceloni i uvijek je ostavio mogućnost da se jednog dana vrati. No to je trenutačno nemoguće jer je u dosta lošim odnosima s Laportom, za kojeg je ionako osjećao da ga je prevario kad je morao otići iz Barcelone. Jorge Messi rekao je Laporti da prestane govoriti o njegovom sinu jer je ta priča završena", piše Marca.

Index.hr