Koja je tajna Zlatana Ibrahimovića? Jedan čovjek mu je jednostavnom metodom promijenio život!

27. 05. 2022 - 21:11 | Drugi pišu

Zlatan Ibrahimović ne planira završiti karijeru iako će u oktobru proslaviti 41. rođendan. 

Čudesni Šveđanin uspio je s Milanom osvojiti titulu prvaka Italije, a zatim je otišao na operaciju koljena. To će ga od terena odvojiti sedam ili osam mjeseci, no bez obzira na to Zlatan ne odustaje.

"Rečeno mi je da nema namjeru da se penzioniše. Pokušat ćemo naći zajednički jezik oko novog ugovora", riječi su sportskog direktora Rossonera Paola Maldinija.


Mnogi u nevjerici gledaju kako Zlatan s 40 godina rade čuda. Za činjenicu da je još uvijek aktivan on je zahvalan pokojnom kuharu Joelu Robuchonu koji mu je promijenio život dok je ovaj igrao u PSG-u.

On je Ibrahimoviću uveo poseban režim ishrane koja je itekako utjecala na njegovo fizičko stanje, a taj režim je veoma jednostavan. Sve je otkrio poznati novinar Guillem Balague u razgovoru za BBC.

"Zlatanova ishrana bazirana je na konstantnom unosu svježeg voća i povrća, ribe i grilovanog bijelog mesa. Također, dio dijete su zdrave masti i ugljen hidrati".

"S druge strane šećer u ishrani je totalno zabranjen. Zlatan ga uopšte ne koristi, baš kao pizze i hamburgere. Otkako mu je taj čovjek pokazao šta sve treba jesti, Zlatan sa sobom uvijek vodi nutricionistu koji se brine za sve. Zdrav život mu je postao opsesija i pazi uvijek da je na kilaži između 92 i 95 kilograma".


Taekwondo je također velika ljubav čudesnog Šveđanina. On voli odraditi trening sporta kojeg je trenirao kao tinejdžer i još uvijek posjeduje zaista impresivne fizičke predispozicije.


Sve što radi Zlatan je veoma jednostavno i samo je potrebno više volje i želje za treningom i zdravom ishranom.

Sportsport.ba