Ahmed Vila ponovo ulazi u oktagon: Borio sam se u aprilu, ali želim iskoristiti momentum i pobijediti

27. 05. 2022 - 23:43 | Borba

Sjajni bh. MMA borac Ahmed Vila ponovo će ući u oktagon iako je prethodnu borbu odradio 16. aprila. Nova je zakazana za 4. juni, a protivnik će mu biti Jaroslav Pokorny.

Ahmed Vila (8-4-1) je prošlog mjeseca fantastično odradio borbu u Dizeldorfu u okviru borilačkog događaja EMC 9 kada je savladao Saida Eidija u prvoj rundi. Svog protivnika je giljotinom primorao da "tapka" i preda meč, a uz to nije pretrpio nikakvu štetu.
"Istina je, nešto više od mjesec je prošlo od zadnjeg meča, ali ono sto mogu reći je da sam samo nastavio sa treningom jer sam znao da trebam imati jos neki meč uskoro, koji je sada i potvrđen. Odlučio sam se da iskoristim momentum, bio sam u kampu s Danielom Torresom gdje sam se odlično spremio pa bi bilo šteta da ispadnem iz borilačke forme, a da ne odradim još jednu borbu", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Njegov protivnik će biti češki borac Jaroslav Pokorny (14-9-0), koji se posljednju borbu odradio u novembru 2021. godine kada je izgubio od crnogorskog borca Miloša Jenčića u trećoj rundi.

"Pokorny je legenda češkog MMA sporta, pravi veteran. Svaki protivnik je test za mene, pa tako i Jaroslav. Bez obzira ko je na suprotnoj strani oktagona, moram biti maksimalno spreman", kazao je bh. borac.

Ovog puta će borbu odraditi na događaju respektabilne organizacije Oktagon u Frankfurtu.

"Oktagon je trenutno uz KSW najbolja organizacija u Evropi, njihove događaje prati između 10 i 20 hiljada ljudi. To je odlična platforma za performans", dodao je Vila.

Protekli period je iskoristio na napreduje u svim segmentima, a treninzi su bili svakodnevni.

"Radio sam na svemu, na kardiju možda i najviše. Svaki dan sam trenirao bez pauze, tri puta dnevno", otkrio je Ahmed.

Ova borba je posebno važna za njegov uspon u karijeri.

"Pobjeda bi mi donijela bolji ugovor u Oktagonu, vjerovatno bih mogao biti puno finansijski stabilniji ukoliko ostvarim ovu pobjedu", istakao je Vila, kojem kao i gotovo svim sportistima u BiH nimalo nije lako ustrajati u onome čime se bave i ostvariti vrhunske rezultate, a razlog su finansije i manjak podrške.

Pripreme za naredni meč je obavio u Sarajevu.

"Ovog puta sam se spremao u svom klubu MMA Fighter Academy u Sarajevu. Zahvaljujući upravi našeg kluba, imamo sve uslove koji su potrebni da se spremim za meč i ovim putem im se zahvaljujem", završio je Vila.

Borilački događaj Oktagon 33 održat će se 4. juna u Frankfurtu u Njemačkoj.