TRENER FK SARAJEVO

Feđa Dudić najavio nova pojačanja na Koševu: Navijači će prepoznati zalaganje, želimo imati 22 podjednako kvalitetna igrača

23. 06. 2022 - 09:33 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pod palicom novog trenera Feđe Dudića, Sarajevo se od prošlog ponedjeljka vrijedno priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

- Sve je po planu. Momcima je malo teže prihvatiti moj način rada, ali moram ih pohvaliti jer su stvarno profesionalci. Trude se, hoće i vidljiv je napredak iz treninga u trening. Doći ćemo sigurno na željeni nivo i na način na koji ja želim da igramo – rekao je Dudić u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Dudić je po dolasku poručio kako igračima fali samopouzdanja, a upravo je to nešto na čemu intenzivno radi.

- Samopouzdanje je kad stičeš pobjednički mentalitet na samom treningu. Moraš doći na svaki trening sa željom da pobijediš. Mislim da je toga dosta falilo. Sad svaki trening želimo da pobijedimo i budemo bolji, na taj način stičemo samopouzdanje i to ćemo prenijeti i na utakmice – istakao je Dudić.

Njegovim dolaskom u ekipi su se desile velike promjene. Nekolicina igrača je otpisana, dok je na Koševo za sad stiglo sedam novih imena, uključujući i Adnana Džafića, koji je u utorak službeno predstavljen.

dudic1

FOTO: FK SARAJEVO

- Dovodili smo igrače ciljano u dogovoru sa sportskim direktorom Emirom Hadžićem. Svaki koji dođe poslužit će onome što mi hoćemo. U planu nam je da imamo 22 igrača, po dva podjednako kvalitetna na svakom mjestu uz još dva-tri najtalentovanija akademca koji će učiti uz starije igrače – naglasio je Dudić.

Jedna od posljednjih akvizicija u svlačionici bordo tima je Nardin Mulahusejnović, koji je sarađivao s Dudićem u GOŠK-u i bio je jedna od želja.

- Čim je došlo do mene da postoji mogućnost da dođe odgovorio sam pozitivno. U Sloveniji je pokazao da može da bude dobar. U Muri je imao malo lošiju sezonu, ali sigurno da znam na koji način možemo da ga vratimo. To je momak koji će sigurno davati sve od sebe na svakom treningu i utakmici – poručio je Dudić.

Sarajevu danas (18:30) na stadionu Asim Ferhatović predstoji prva pripremna utakmica protiv Iskre Danilovgrad.

- Navijači će prepoznati zalaganje. Vidim da je jedna pozitivna atmosfera, dosta ljudi me srelo, jedva čekaju utakmicu i to mi je drago. Naša želja je da vratimo publiku na stadion, jer je prošle godine bila jako mizerna posjeta na nekim utakmicama. Mislim da će veće interesovanje biti za ovu prijateljsku utakmicu nego za 70-80% utakmica u cijeloj prošloj sezoni. Ovim putem pozivam publiku da dođu i da nas podrže. Energiju ekipe će sigurno vidjeti na terenu. Odredit ćemo dvije ekipe koje će igrati podjednako po 45 minuta, tako da ćemo vidjeti na djelu 22 igrača. Svaki od njih će morati dati doprinos koji se od njega traži – otkrio je Dudić.

dudichadzic

FOTO: FK SARAJEVO

Za kraj je prokomentirao žrijeb nove sezone u Premijer lige BiH, koju će Sarajevo otvoriti domaćim duelom s Tuzla Cityjem.

- Znam da je vrlo teško igrati uporedo Evropu i prvenstvo i stoga je bolje igrati ranije s tim klubovima. Očekujem da i Tuzla City prođe prvo pretkolo, tako da bi mi igrali s njima između utakmice s AZ Alkmarom. Sigurno da će njima misli malo biti okrenute i na tu utakmicu jer je veliki protivnik. Tako isto i od Borca očekujem da prođe i prvo i drugo pretkolo. Dosta utakmica igramo u Sarajevu i nećemo morati puno putovati, ali opet na kraju morami igrati sa svima. Možemo biti zadovoljni žrijebom – dodao je Dudić.

Bordo tim još nije završio s pojačanjima.

- Primarna opcija je desni bočni i možda još neka golmanska alternativa, jer je ideja da Šahinovića pošaljemo da brani. On je veoma talentiran i u njemu vidimo veliku budućnost. Taj rad s golmanima sam prepustio Adiju Adiloviću – istakao je Dudić.