POZNATO ZAŠTO JE PLIVAČICA OSTALA BEZ SVIJESTI! Evo šta piše u prvom ljekarskom izvještaju, sve je objavljeno (FOTO)

23. 06. 2022 - 11:43 | Ostali sportovi

Prvi izvještaji ljekara pokazuju da trenutak kada je Anita Alvarez ostala bez svijesti nije ostavio posljedice na njeno zdravlje.

3072109-2-ff

FOTO: AP

Tokom takmičenja u sinhronom plivanju Anita je izgubila svijest i počela da tone. Njen trener Andrea je uskočila u bazen, zaronila i maltene sa dna kupališta izvukla onesvještenu takmičarku.

3072089-profimedia0701932672-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Međutim, ova stravična scena zabrinula je mnoge širom planete i svi su se pitali šta se zapravo dogodilo sa plivačicom.

3072093-profimedia0701928495-ff-1

FOTO: AP

U izjavi za medije Andrea je otkrila sve poslije detaljnog ljekarskog pregleda.

"Anita je dobro – doktori su provjerili sve vitalne pokazatelje i sve je u redu: puls, kiseonik, nivo šećera, krvni pritisak, sve je u redu. Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros... svi smo videli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo. Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo. Anita se sada osjeća dobro, a doktori takođe kažu da je dobro. Sutra će se odmarati cijeli dan i sa ljekarom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lijepim željama za Anitu", pručila je Andrea Fuentes.