NIJE KAO PRIJE, ALI...

Bivši šef Ferrarija: Schumacher mi ne nedostaje, stalno gledamo utrke zajedno

22. 07. 2022 - 11:17 | Autosvijet

Jean Todt, bivši šef Ferrarija i veliki prijatelj Michaela Schumachera, kaže da stalno viđa ovog proslavljenog vozača Formule 1 i da zajedno gledaju utrke

Ova izjava stiže nakon optužbi Willyja Webera da ga je porodica legendarnog vozača odbacila nakon nesreće na skijanju, a uz to ih je optužio za laganje o njegovom zdravstvenom stanju.

Ipak, jasno je da takve stvari ostaju dio potpune privatnosti i da je porodica ta koja bira način na koji će komunicirati s medijima i javnosti, a u vezi s tim oglasio se i bivši šef Ferrarija koji ne očito više ne krije da sa Schumacherom gleda utrke Formule 1.

"Meni Michael ne nedostaj, ja ga stalno viđam. Istina je da gledamo zajedno utrke. Međutim, nedostaju mi stvari koje smo nekada radili zajedno", rekao je Todt.

Evropski mediji nakon toga podsjećaju na raniju izjavu Todta o svom prijatelju kada je rekao da je fasciniran jačinom koju je Schumacher pokazao u ovim trenucima i da ga novac i uspjeh nikada nisu promijenili.

Schumacher je 2013. godine doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Udario je glavom o kamen i pao u komu.