Sarajlija Benjamin Šehić sutra u borbi protiv Carlosa Edouarda

22. 07. 2022 - 23:19 | Borba

Bosanskohercegovački MMA borac Benjamin Šehić sutra se u srbijanskom Sečnju bori u okviru SBC 43 Revenge eventa.

Dom Kulture u Sečnju bit će domaćin sedam vrlo privlačnih borbi, a jedna od glavnih bit će ona Benjamina Šehića i Carlosa Edouarda iz Brazila koji ima 18 pobjeda i 10 poraza u dugoj karijeri.
S druge strane, Sarajlija rođen 1995. godine u karijeri ima četiri pobjede i jedan poraz te se sutra nada novoj dobroj borbi protiv iskusnog rivala iz Brazila.

Večeras je održano zvanično vaganje na kojem je utvrđeno da je Šehić (119,4 kg) znatno teži od Brazilca (106,4 kg).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SBC Revenge (@sbcrevenge)


O kakvoj se borbi i renomiranom protivniku radi, najbolje govori podatak da je Brazilac veteran Bellatora, koji se borio s Johnom Jonesom, jednim od najboljih MMA boraca današnjice. Jones ga je tada dobio tek u trećoj rundi.

Prije nekoliko mjeseci Šehić je u Parizu trenirao sa slavnim UFC borcem Cirylom Ganeom.

"Njegov trener Fernand Lopez je nakon moje prve borbe primijetio moj veliki potencijal te me pozvao da treniram s njima. Rekao mi je da želi voditi brigu o meni. Mnogo sam ponosan i zahvalan što me je najbolji trener današnjice doveo na ovako mjesto. Veoma mi se sviđa ovaj Venum trening centar pogotovo jer sam po takvom šablonu sam pravio svoj Knights trening centar u Sarajevu", rekao je tom prilikom o Šehić za portal Klix.ba o treninzima sa slavnim Ganeom.

Talentovanom borcu iz Sarajeva cilj je doći do najpoznatije organizacije u MMA sportu UFC-a, o čemu je nerijetko govorio.