Revanš od milijardu dolara: Svijet boksa nikad nije vidio ovako nešto

27. 07. 2022 - 09:40 | Borba

Glasine posljednjih godina prema kojima će se održati novi meč između Floyda Mayweathera (45 godina) i Conora McGregora (34 godine) dobivaju na ozbiljnosti. 

Nakon što se prošli mjesec pričalo o "osveti od jedne milijarde dolara", sada je to vrlo blizu da postane stvarnost.

Britanski mediji pozivaju se na izvor blizak pregovorima, pod zaštitom anonimnosti, koji potvrđuje dogovor i tvrdi da ima još vrlo malo detalja koje treba razraditi.

Osim toga, meč neće biti pokazni, već službeni, baš kao i prvi međusobni okršaj 2017. godine. Tada je Mayweather svladao McGregora nokautom u desetoj rundi.

Više detalja je postavljeno. Meč će imati deset rundi, a borit će se u kategoriji do 70,3 kg. To bi mogao biti problem za McGregora, koji sada teži viiše i čak je razmišljao o povećanju težine pri povratku u MMA godinu dana nakon povrede.

Ovog puta, meč će biti posljednji koji će odraditi Floyd Mayweather. Amerikanac je odlučan u namjeri da više nikada ne uđe u ring, iako je to rekao i prije, nakon što se prvo umirovio 2015., a zatim se vratio 2017. za istu borbu s McGregorom.

"Dogovor je vrlo blizu završetka. Obje strane su već dogovorile osobne uslove. Floyd vjeruje da će to biti nešto što svijet boksa nikada prije nije vidio", rekao je izvor.

 


Sportsport.ba