Kyrgios: Osvojio bih Wimbledon da sam igrao protiv bilo kojeg drugog tenisera osim Đokovića

28. 07. 2022 - 17:59 | Tenis

Australski teniser Nick Kyrgios izjavio je danas da bi sigurno osvojio Wimbledon da je u finalu igrao protiv bilo kojeg drugog tenisera osim Novaka Đokovića.

U prvom Grand Slam finalu u karijeri, Kyrgios je izgubio od Đokovića rezultatom 3:1 u setovima, a iako je na početku osvojio prvi set i došao u vodstvo od 1:0, bilo je to sve što je uspio uraditi i na kraju je nakon preokreta doživio poraz.

Teniser iz Australije, odgovarajući na pitanja navijača na društvenoj mreži Instagram, rekao je da bi promijenio svoje ponašanje i da bi bolje kontrolisao emocije u novom finalu.

"Iskreno, mislim da je moje prvo Grand Slam finale bilo impresivno. Sljedeći put bih se malo lakše nosio s talasom emocija jer sam sada svjestan šta je bio moj ulog. Imam osjećaj da bih, uz način na koji sam igrao, pobijedio u finalu bilo kojeg drugog tenisera osim Novaka Đokovića", rekao je Kyrgios, a prenosi Daily Mail.

Australcu nije pomogla ni statistika od 30 napravljenih asova u spomenutom finalu, što je bilo duplo više od Đokovića, a ključnu razliku teniser iz Srbije je napravio na "reternu" prvog i drugog servisa.