SAJAD SE POŠTENO OBRUKAO

OGLASIO SE 'NAJSTRAŠNIJI NA SVIJETU': Otkrio je pravu istinu o Iranskom Hulku nakon velike sramote

03. 08. 2022 - 20:23 | Borba

Bilo je ponižavajuće gledati Irasnkog Hulka u njegovom debitantskom nastupu u ringu.

Sajada Gharibija je Djumanov Almat Bakhytovich poznatiji kao Kazahstanski Titan sredio za dvije minute i tako ga osramotio za cijeli život.

Dugo se Iranac igrao sa vatrom, mjesecima je prozivao sve oko sebe, ali kada je izašao u ring ispostavilo se da je sve osim ozbiljan borac.

Svijet je dugo vremena iščekivao njegovu borbu sa Martynom Fordom, britanskim strongmanom kojeg krasi ''epitet najstrašnijeg čovjeka na svijetu."

Ta borba nikad nije održana jer je Ford bio taj koji se povukao nakon što je shvatio pravu istinu o Iranskom Hulku i nije želio da rizikuje protivnikov život.

Nakon što je Gharibi doživio sramotu protiv Kazahstanca, na društvenim mrežama se oglasio Ford koji je komentarisao Iranca.

"Mogu držati glavu visoko, i to s ponosom", napisao je Ford te nastavio: "Samo trebate pogledati borbu da shvatite tačno zašto sam se povukao. Samo se nadam da su oni koji su poticali i gurali ovu borbu da su tu da podrže Gharabija.

"Što se mene tiče, ja bih radije otišao i riskirao da me prozovu kukavicom što se moglo dogoditi ovom klincu u ringu da smo se borili.

"Nema načina na koji je ikada trebao biti ocijenjen sposobnim za borbu, i svi oko ovoga trebaju se preispitati i preuzeti odgovornost za reakciju onoga što će sada uslijediti. Ovo nije zabava, to je maltretiranje i očito iskorištavanje zabludjelo ljudsko biće."

Inače, nakon sramotnog poraza Gharbi je uputio izvinjenje iranskom narodu.

"Nemam šta drugo reći osim da me je sramota. Izvinjavam se iranskom narodu", poručio je nesretni Hulk.

Njegov trener otkrio je detalje i zbog čega je Sajad odradio katastrofalnu borbu. Tvrdi da su ih finansijski problemi uništili i da nisu mogli trenirati redovno.

"Hvala svima na porukama razne vrste, dobrim i lošim. Želim objasniti šta se sve dešavalo u borbi. Sajad je samovoljno dogovorio borbu i potpisao je ugovor. Da smo je otkazali platili bismo ogromnu odštetu", govori trener i nastavlja:

"Imali smo jako lošu situaciju. Sajad je došao u Teheran na trening, ali imali smo finansijske probleme. Sponzor nije održao riječ i Sajad je sa mnom trenirao samo dvije sedmice. Rekao sam mu da nije spreman za borbu, ali morao sam biti uz njega. Bio je prinuđen da se bori i neko je morao biti tu s njim".

Ipak, dojam je da je Iranac prevario cijeli svijet. Snimci koji su se pojavili, njegove fotografije ogromnih mišića zapravo su bili samo jako dobar fotošop jer u stvarnosti Sajad izgleda potpuno drugačije.