SJAJNI ŠPANAC ODLIČNO MOTIVISAO IGRAČE CITYJA

PEPOVI METODI SU NEVJEROVATNI Objavljen Guardiolin govor na poluvremenu utakmice Lige prvaka: Znate li zašto je Messi najbolji igrač koga sam ikad vidio?

04. 08. 2022 - 09:01 | Drugi pišu >> Fudbal

Španski menadžer Pep Guardiola je tokom govora na poluvremenu objašnjavao fudbalerima Manchester Cityja zašto je Lionel Messi najbolji fudbaler koga je vidio ikada u životu.

Razgovor je objavljen u novom Cityjevom dokumentarcu pod nazivom ‘‘Zajedno, opet prvaci‘‘, u kojem su prikazane scene ‘‘iza kamere‘‘ prilikom osvajanja titule u Premiershipu prošle sezone. 

U drugoj epizodi su navijači Građana mogli vidjeti šta se dešavalo kada je City putovao na gostovanje kod Club Bruggea na utakmicu trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Guardiolina ekipa je pobijedila RB Leipzig 6:3 u uvodnoj utakmici nakon čega su poraženi od Paris Saint Germaina rezultatom 2:0. 

Messi, koga je Guardiola trenirao četiri nezaboravne sezone u Barceloni u periodu od 2008. do 2012. godine postigao je fantastičan vodeći pogodak, a to je inspirisalo Španca da objasni igračima na poluvremenu šta trebaju raditi u nastavku utakmice.

Građani su vodili 2:0 na Jan Breydel stadionu u utakmici koja je igrana prošlog oktobra i to zahvaljujući golovima Joao Cancela i Riyada Mahreza, no Pep je želio više od svojih fudbalera.

- Znate li zašto je Leo Messi najbolji fudbaler koga sam vidio u životu? Zato što je takmičar, on je životinja.

- Kada dodate loptu, odmah napadajte. Morate postići gol, momci. Messi dodaje loptu i ide naprijed kao mašina. On ‘‘miriše‘‘ pogodak. Morate probiti ovdje kako biste postigli gol. 

Pepov govor možete pogledati OVDJE.

Šta se desilo nakon ovog govora? City je postigao još tri gola i osigurao pobjedu rezultatom 5:1. Građani su okončali grupnu fazu na prvom mjestu grupe A sa bodom više od Messijevog PSG-a.

Oba tima su kasnije eliminisana od kasnijeg osvajača Lige prvaka, madridskog Reala, pa će sljedeće sezone i City i PSG željeti konačno doći do prve titule prvaka Evrope u historiji.