PSG predstavio pojačanje, svojevremeno je svom timu donio titulu

04. 08. 2022 - 20:46 | Drugi pišu >> Fudbal

Francuski prvak PSG predstavio je danas novo pojačanje.

Novi fudbaler tima iz Pariza postao je portugalski veznjak Renato Sanches. Njegov dolazak upravo je potvrđen od strane PSG-a.

Ovaj 24-godišnji veznjak na Park Prinčeva stiže iz ekipe Lillea. S pariškim velikanom potpisao je ugovor na pet godina, odnosno do 30. juna 2027. godine.

PSG je za usluge ovog fudbalera izdvojio 15 miliona eura. Tako su za relativno mali novac doveli izuzetno kvalitetnog fudbalera koji iza sebe ima poprilično iskustvo, iako je još uvijek relativno mlad.

Ovo je još jedan veliki potpis za nekada veliku nadu portugalskog fudbala. On je kao tinejdžer smatram čudom, a to mu je donijelo transfer u Bayern 2016. godine za cifru od 35 miliona eura.

Međutim, Sanches se u Bayernu nije najbolje snašao. Nije ponovio igre iz Benfice i veoma brzo se rastao s Bavarcima. Igrao je potom za Swansea kao posuđen igrač, da bi 2019. godine otišao u Lille u poslu vrijednom 25 miliona eura.

Prelazak u Francusku se ispostavio kao pravi potez za ovog momka. Igrao je bitnu ulogu u osvajanju titule prvaka Francuske i privukao je interes većih klubova.

Prošlog ljeta nije želio otići, usprkos brojnim ponudama. Ovog je ipak odlučio napraviti iskorak i odabrao je PSG kao svoju novu sredinu.

Predstavljanje pogledajte OVDJE.

Sanches je u protekle tri sezone igrao veoma dobar fudbal u Lilleu. S ovim timom je prošle godine osvojio i naslov prvaka ispred PSG-a i to je bilo ogromno iznenađanje.

Ukupno je 24-godišnji Portugalac odigrao 91 utakmicu u dresu Lilela i postigao je sedam pogodaka.

Sportsport.ba